Сертификати

Super User

Super User

Контакт

Публикувана в Контакти

 
Адрес: ул. “Баба Илийца” № 8
3000 гр. Враца, България

телефон: +359 884 558 810, 00359 95412587

мобилен: 00359 88518090, 00359882313387

имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Новини

Публикувана в НОВИНИ

"Фаустина груп"ЕООД подпомага детско - юношеския клуб по борба в град Враца и футболния отбор на с. Доктор Йосифово.

Транспорт

Публикувана в ЛОГИСТИКА

За обслужване на производствените си нужди и оптимизиране на обслужването на клиентите на фирмата, Фаустина Груп поддържа фирмен флот от специализирани автомобили за течни и насипни товари, отговарящи на последните изисквания за безопасност и екология в ЕС.

пелети за животни

Слънчогледовия шрот има голямо значение за животновъдството, тъй като слънчогледът е основна маслодайна култура за нашата страна. Слънчогледовият шрот съдържа в 1 кг средно 370 г протеин и 175 г влакнини. Характерно за протеина е високото съдържание на аминокиселините метионин и цистин, от една страна, и, от друга, недостигът на много важната за животните аминокиселина лизин .
Слънчогледът е главен източник на растително масло в нашата страна, което определя и първостепенното значение на слънчогледовия шрот като местен белтъчен фураж за животновъдството. Поради това и интереса към тази суровина е голям, изразено и в извършената обширна изследователска работа от специалисти по хранене на животни у нас.
Като се има предвид, че слънчогледовият шрот се включва практически във всички комбинирани фуражи, то е необходимо да се разполага с данни за фактическото съдържание на протеин и аминокиселини в него при всеки отделен случай, които да се използват за оптимизиране състава на рецептите за комбинирани фуражи.
Слънчогледовият шрот е дефицитен на лизин. Концентрацията на лизина е средно 3,5 % от протеина и представлява около 60% от лизина в добре балансирания по тази аминокиселина соев протеин и около 50% от равнището на оценявания като идеален за нуждите на животнити протеин.
Равнището на лизина в слънчогледовия протеин съответства на средното за ечемика и тритикалето, превъзхожда пшеницата и обикновената царевица и отстъпва на високолизиновите форми царевица с около 25%. Лизинът е първата лимитираща аминокиселина в протеина на слънчогледовия шрот. В дажби с основен белтъчен компонент слънчогледов шрот, понякога се проявява дефицит и на треонин - втора лимитираща аминокиселина. Съществено е значението в обсъждания аспект на факта, че протеинът на слънчогледовия шрот е богат източник на сярасъдържащи аминокиселини - средно 3,7% от протеина метионин + цистин. В сравнение със соевия шрот това представлява около 30% повече. На тази основа и на високото съдържание в соевия шрот на лизин се базира до голяма степен доброто съчетаване на двата белтъчни компонента в дажбите на животнити.
Експериментално е установена ниска степен на резорбция на лизина, в сравнение с другите аминокиселини. Един паралел на слънчогледовия шрот с други фуражи отразява по-ниска резорбируемост на аминокиселините от слънчогледовия протеин.

Маслоекстракционният завод в с.Доктор Йосифово, област Монтана, в експлоатация от 1995 г., е оборудван изцяло с най-съвременни машини и съоръжения за преработка на слънчогледово семе по пресово-екстракционна технология, произведени от водещи компании и машини и съоръжения собствено, на Фаустина Груп производство.
Капацитетът за преработка е 200 тона на денонощие.
• Към предприятието има изградена рафинерия с капацитет
60 тона на денонощие.
• Парен котел на биогориво (суровина слънчогледови люспи), позволяващ пълна автономност спрямо промените в пазара на минерални горива и природен газ.

Машиностроене

Публикувана в ЗА НАС
  • Цех машиностроене и производство на резервни части

Намира се в гр.Враца и разполага с пълен набор металообработващи машини, техническа документация и обучен персонал, необходим за производство на машини и резервни части за тях, за преработка на семена и обработка на растителни масла, както и производство на биодизел и храни за животни. От няколко години цехът приема и външни поръчки, като произвежда машини и компоненти за новоизграждаща се фабрика в Ямбол, Кнежа и др.

 

За обезпечаване на производствения процес и реализиране на покупка на суровина в най-изгодния ценово момент през годината, Фаустина груп развива и поддържа мрежа от собствени складове, разположени в Северозападна България:
- склад в село Доктор Йосифово с капацитет 7000 тона
- склад в град Вълчедръм с капацитет 6000 тона
- склад в град Бяла Слатина с капацитет 2000 тона
- склад в град Роман с капацитет 5000 тона
- склад в град Враца с капацитет 2000 тона
Складовите бази са оборудвани със зърнотоварач и бункер. Приеманото семе се анализира в собствена лаборатория за влага, масленост и механични примеси, а по време на съхранението- за влага и складови вредители.
Фаустина Груп разполага със собствени транспортни средства – специализирани товарни и лекотоварни, както и със сервизен център за тях.

 

Бутилажен цех

Публикувана в ЗА НАС
  • Цех за бутилиране на растителни масла

Нов автоматизиран бутилажен цех, изграден в град Враца с капацитет 3000 л на час, с възможност за бутилиране в 0.5, 1.0, 2.0, 3.0, 5.0, 10.0 – литрови PET опаковки. Цехът е изграден и пуснат в експлоатация през 2012 година

 p1ab7q3gp41rm916mf105351stsk4    
       

Рафинираното олио, произведено от „Клас Олио“ АД, се отличава с високи показатели за качество и това прави продуктите на дружеството предпочитани от дистрибуторите и крайните потребители както на българския, така и на чуждестранния пазар. 


 

Към момента Клас Олио предлага 4 вида разфасовки на произведеното олио: