Сертификати

ПРОИЗВОДСТВО

   През последните години „Фаустина Груп” ЕООД предприе следните основни стъпки с цел увеличаване на производствения капацитет, диверсификация на продукцията и увеличаване броя на клиентите.

Изграждане на инсталация за производство на биодизел

            В рамките на стратегията си за постигане на все по-затворен производствен цикъл, Фаустина Груп ЕООД изгради инсталация за производство на биодизел с капацитет 14 000 тона / годишно, (респективно 50 тона / денонощие) в рамките на територията на фабриката за растителни масла. Инвестицията е осъществена със собствени средства и работници. Виза за проектиране е получена на 06.03.2006г., разрешение за строеж – на 13.05.2007г., комплексно разрешително – на 30 .05.2009г. и разрешение за ползване - на 16.06.2009г.

Екстракция

 Екстракцията за производство на шрот е проектирана, изградена и пусната в експлоатация от специалистите на Фаустина груп през месец Ноември 2010 година,  с капацитет на екстрахиране 50тона експелер на денонощие.

 Цехза бутилиране на растителни масла

Нов  автоматизиран бутилажен цех, изграден в град Враца с капацитет 3000 л на час, с възможност за бутилиране в 0.5, 1.0, 2.0, 3.0, 5.0, 10.0 – литрови PET опаковки.

    

          Цех машиностроене и производство на резервни части

Намира се в гр.Враца и разполага с пълен набор металообработващи машинитехническа документация и обучен персонал, необходим за производство на машини и резервни части за тях, за преработка на семена и обработка на растителни масла, както и производство на биодизел и храни за животни. От няколко години цехът приема и външни поръчки, като произвежда машини и компоненти за новоизграждаща се фабрика в Ямбол, Кнежа и др.

    

        Цех за производство на храни за животновъдството

Намира се в град Враца и произвежда следните продукти:

-       Високопротеинов слънчогледов шрот – 44 - 47%

-       Пелетиран слънчогледов шрот, със съдържание на протеин  23 %

-       Слънчогледов шрот

  Цех за производство на пелети

Намира се в град Враца и предлага следните видове пелети:

-       Пелети от сено и отсевки

-       Пелети от сено и слама

-       Пелети от слънчогледови люспи

   

         Складово стопанство и собствен транспорт

За обезпечаване на производствения процес и реализиране на покупка на суровина в най-изгодния ценово момент през годината, Фаустина груп развива и поддържа мрежа от собствени складове, разположени в Северозападна България:

-склад в село Доктор Йосифово с капацитет 7000 тона

- склад в град Вълчедръм с капацитет 6000 тона

- склад в град Бяла Слатина с капацитет 2000 тона

- склад в град Роман с капацитет 5000 тона

- склад в град Враца с капацитет 2000 тона

Складовите бази са оборудвани със зърнотоварач и бункер. Приеманото семе се анализира в собствена лаборатория за влага, масленост и механични примеси, а по време на съхранението- за влага и складови вредители.

Фаустина Груп разполага със собствени транспортни средства – специализирани товарни и лекотоварни, както и със сервизен център за тях.

View the embedded image gallery online at:
http://faustinagroup.bg/proizvodstvo#sigProGalleria2b4a6d6a44

Още в тази категория: « За нас За нас »